Kirkehøjskolen - Foredrag v/ Frantz Leander Hansen

Kirkehøjskolen - Foredrag v/ Frantz Leander Hansen

Lørdag d. 25. marts 2023, kl. 10:00
Kirkehøjskolen - Foredrag  v/ Frantz Leander Hansen

"Melankoli og fest i de brølende tyvere"

Frantz Leander Hansen Mag.art.

Efter første verdenskrig var verden totalt forandret. Der var på den ene side en glæde og stor frihedsfølelse, fordi skyttegravskrigen var slut. På den anden side var der chok og sorg over den fundamentale tomhed og meningsløshed i verden, som krigen havde åbenbaret. Resultatet var de brølende tyvere, hvor jazz’en spillede op til fest og bedøvede sanserne. Vinderne var spekulanterne, der scorede kassen, men kun indtil krakket på børsen i New York i 1929. 1920’erne var dog også en tid med spændende ny kunst og litteratur, og her foldede forfattere som Virginia Woolf, James Joyce, Stefan Zweig, Jacob Paludan og Tom Kristensen sig ud i overensstemmelse med den helt nye tidsånd.