Begivenheden har allerede fundet sted.

Kirkehøjskolen - Foredrag v/ Mette Geil

Kirkehøjskolen - Foredrag v/ Mette Geil

Lørdag d. 28. januar 2023, kl. 12:15
Kirkehøjskolen - Foredrag  v/ Mette Geil

"Salmedigteren Jakob Knudsen"

Mette Geil

Sognepræst i Rødding Frimenighed, tilknyttet Rødding Højskole

Jakob Knudsen (1858-1917) – vi kender ham som forfatteren til danskernes absolutte yndlingssalme, Se nu stiger solen, men han er også ophavsmand til et omfattende forfatterskab. Og hans liv og værk kan med rette sættes i perspektiv og ind i historien om nederlaget i 1864, vækkelserne, højskolebevægelsen og det moderne gennembrud. Jakob Knudsen blev født som højskolebarn i Rødding, hvor der er rejst en stor mindesten over ham med digterord af Ole Wivel, hvor han bl.a. skriver: Som digter sjældent suveræn. Men værst mod dig selv. Jakob Knudsen er stadig vigtig og interessant i dag, da de kirkelige og kulturelle strømninger, der formede ham, er et stykke historie, vi alle har del i – og som aktualiseres på ny.